Leegstand assistentiewoningen

Leegstand assistentiewoningen

Bij de reacties op deze website vonden we volgend interessant document waaruit overduidelijk blijkt :

dat er geen nood is aan assistentiewoningen, integendeel !!

Het is weinig waarschijnlijk dat de leiding van de vzw Levenslust niet op de hoogte is van deze situatie. Veel waarschijnlijker is dat er bewust voor gekozen wordt om een “sociale” achtergrond te geven aan het commercialisatieproject om de aanvaardbaarheid ervan te vergroten.

Te noteren verder dat, in tegenstelling tot wat uit de lectuur van het RUP naar voor komt, het NIET de vzw Levenslust is die de assistentiewoningen wil bouwen, maar een bouwpromotor (B&R uit Arendonk) aangezien een deel van het domein hen via een “Recht van Opstal” ter beschikking gesteld werd.

Het bouwen van assistentiewoningen heeft een belangrijk voordeel : er worden belangrijke subsidies verleend voor de bouwkosten.

(zie : subsidie bij de bouw van assistentiewoningen, pagina 13)

Volgende internetlinks bewijzen het overaanbod  aan assistentiewoningen.

www.investimmo.be/blog/dossiers/6-aandachtspunten-als-je-zorgvastgoed-koopt/

‘De leegstand is groter dan bij gewone appartementen’, zegt Cox. Dat komt onder meer omdat er de voorbije jaren massaal assistentiewoningen zijn verkocht. Niet aan ….

Kwaliteit verwatert in overaanbod van assistentiewoningen

‘Er kwam een overvloed aan assistentiewoningen op de markt en er staan nog heel wat projecten op stapel’, constateert Peter Van Heukelom, CEO van vastgoedvennootschap Care Property In

http://probis.be/nl/nieuws/loert-leegstand-om-de-hoek

Loert leegstand om de hoek ?

https://moneytalk.knack.be/geld-en-beurs/beleggen/de-verwachtingen-van-vastgoedspecialisten-voor-2018/article-normal-949503.html

De verwachtingen van vastgoedspecialisten voor 2018. Het is ook opletten voor een overaanbod op enkele nichemarkten.

https://www.gva.be/cnt/dmf20180831_03694676/duizenden-prive-assistentiewoningen-vinden-geen-huurders

Duizenden privé-assistentiewoningen vinden geen huurders
Maar die markt blijkt vandaag veel minder groot dan gedacht. “Net deze mensen zijn eigenaar van een woning en blijven daar vaak tot op hoge leeftijd
Hij waarschuwt dat het overaanbod alleen nog zal toenemen. “Er zijn er meer dan 22.000 gebouwd en er staan er de komende jaren nog eens 16.000 op stapel.”

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/08/27/assistentiewoningen-op-privemarkt-te-duur/

Assistentiewoningen op privémarkt te duur:
“Wooncomplexen waar slechts 10 tot 20 procent van flats verhuurd is”Gevolg, ook de verkoop van die assistentiewoningen stort in elkaar. En dan te beseffen dat er naast de 22.000 al gerealiseerde, nog eens 16.000 in de steigers staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *